Πώς γίνεται ένα μόνο γεγονός να καταφέρει να αλλάξει όχι μόνο ολόκληρη την ζωή σου, αλλά και την ζωή όλων των άλλων γύρω σου; Κάτι που ξεκινάει σαν κάτι μικρό να μεγαλώνει όλο και πιο πολύ και να φτάνει σε σημείο να γκρεμίσει ότι έχεις χτίσει.

Όποιος άκουσε την ιστορία για εκείνο το παράνομο ζευγάρι που έλεγαν στις ειδήσεις, κατάλαβε ότι στο ατύχημα εκείνο βρίσκονταν δυο άνθρωποι που ερωτεύτηκαν ενώ δεν έπρεπε να είναι μαζί. Όμως δεν είναι αυτή η ιστορία τους της Άννας και του Κων/νου ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτή.

Από την αρχή σχεδόν φάνηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Αυτό που τους συνέβη δεν ήταν απλώς ένα ατύχημα. Αν ήταν μόνο ατύχημα, η Άννα δεν θα παρέμενε αγνοούμενη για τόσες βδομάδες... Αν ήταν μόνο ατύχημα, το όπλο που βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά δεν θα υπήρχε.  Ίσως ό,τι έγινε να είχε σχέση με αυτήν. Ή μπορεί οι δυό τους να ήταν θύματα μιας κατάστασης, ενός εκβιασμού.

Και μετά βρέθηκε  η σορός της. Η Άννα νεκρή. Γιατί; Επειδή ερωτεύτηκε έναν άντρα με τον οποίο δεν μπορούσαν να είναι μαζί; Παρόλη τη λύπη μου, δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι ότι κάτι δεν κολλάει. Μετά τον θάνατο της συνέχισα να ψάχνω πιο πολύ. Χωρίς να μπορώ να καταλάβω ακριβώς το λόγο, πίστευα  αν κατάφερνα να βρω κάτι θα μπορούσα να τη βοηθήσω με κάποιο τρόπο. Να βοηθήσω τη ψυχή της να αναπαυτεί.  

Και τότε βρέθηκε αυτό το ένα στοιχείο που χρειαζόταν. Αυτό που άρχισε να ξετυλίγει μια ολόκληρη ιστορία... Μια σειρά βιασμών είχαν γίνει στο χωριό της Άννας την περίοδο που έφυγε από εκεί. Αυτό που φοβόμουν ίσχυε. Η Άννα ήταν ένα από τα θύματα. Και ήταν η μόνη που είχε καταφέρει να ξεφύγει, που δεν την σκότωσαν. Το σημάδι στο στήθος επιβεβαίωσε τις υποψίες μου.

Το παρελθόν της την κυνηγούσε όλα αυτά τα χρόνια κι όμως δεν το είχε πει σε κανέναν.

Ψάξαμε, κι εγώ κι ο Γιώργος. Φτάσαμε σε έναν άντρα που παρουσιάστηκε σαν παλιός της φίλος. Αποδείχτηκε ένα φρικτός άνθρωπος.  Ανακαλύψαμε ότι κακοποιούσε συστηματικά τη γυναίκα και το παιδί  του. Στη συνέχεια, αποκαλύφτηκε ότι ήταν ο ένοχος που ψάχναμε. Αυτός που έκανε κακό τότε σε  αυτά τα κορίτσια. Και το πιο φριχτό που μάθαμε στην συνέχεια ήταν ότι δεν ήταν μόνος. Αυτός μαζί με τον συνεργό του ήταν αυτοί που κατέστρεψαν την ζωή της Άννας τότε.

Αυτή είναι η ιστορία της Άννας. Δεν ήταν μια γυναίκα που αγάπησε κάποιον που δεν έπρεπε, που ήταν έτοιμη να αφήσει την οικογένεια της γι' αυτόν. Ήταν μια γυναίκα που πέρασε πολλά. Που είδε την κόλαση με τα ίδια της τα μάτια και άφησε το σπίτι της για να την ξεχάσει. Δεν ήθελε να πληγώσει κανέναν. Γιατί αυτή ήξερε πιο πολύ απ' όλους τι σημαίνει πόνος. Όταν όμως έχεις περάσει τόσα, δεν εκτιμάς διαφορετικά την ζωή σου, την ευτυχία, τον πόνο;
Δεν ξέρω αν εκείνη την μέρα η Άννα και ο Κων/νος σκόπευαν να το σκάσουν μαζί και να αφήσουν τις οικογένειες τους ή συνέβη κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν η ιστορία του ατυχήματος συνδέεται με την ιστορία στο χωριό της Άννας.

Για αυτό συνεχίζω την έρευνα – προσπαθώ όχι μόνο να καταλάβω τι έγινε αλλά τι έγινε στη ψυχή και το μυαλό αυτής της γυναίκας.

Σχόλια

  1. Γεια σου ρε Νορα. Θελω πολυ να σε γνωρισω. Δεν σε ξερω,αλλα διαβαζω το μπλογκ σου. Δεν ηξερα για το ατυχημα,εψαξα και εμαθα πληροοφοριες. Κριμα που πεθανε η κοπελιτσα. Οντως πεθανε; δεν το τσεκαρετε αλλη μια; οσο για τον αλλον,επεσε σε κωμα διαβασα. Ισχυει; πολυ εχω ανησυχησει Χριστουγεννιατικο. Ωστοσο θεωρω οτι καποιος τους το εκανε ολο αυτο,οτι δεν ειναι ατυχημα. Να δεις που υπαρχουν συμμοριες στο χωριο. Μηπως ηθελαν να σκηνοθετησουν τον θανατο τους για να ζησουν μαζι μακρια; Καλες γιορτες Νορα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νορα χρονια πολλα. Γραφεις υπεροχα καθε φορα που διαβαζω το blogσου με συναρπαζουν . Μου αρέσει η έρευνα που κανείς. Ξέρω ότι είσαι έγκυος και ότι δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα αλλά πρέπει να κοιτάξεις και τον Κωνσταντίνο. Στο έχω ξαναπεί πριν αλλά από εκεί θα μάθεις πιο πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστή η σκέψη σου Νορακι σωστή και πολύ έξυπνη . Μου πέρασε βέβαια από το μυαλό βλέποντας όλη την ιστορία Άννας και Κωνσταντίνου ότι η πρώτη συνάντηση ( ....που της έπεσαν τα μήλα ) ήταν στημένη . Μήπως η Άννα ήταν πάλι θύμα εκβιασμού με άμεση απειλή της ζωής της ή και της ζωης των παιδιών της ακόμη να γνωρίσει τον Κωνσταντίνο ?! Που στην πορεία βέβαια τον ερωτεύτηκε αληθινά . Θα ήθελα πολύ να μου απαντήσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας μιλήσεις για την σχέση σου με τον Γιώργο... (την γνωριμία σας, τον γάμο σας) είστε ένα ζευγάρι που περνά από ολες τις φάσεις... αγάπη,ερωτας,πόνος,συμπόνοια,κατανόηση,μαλώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μίλησε μας για τον Γιώργο (τη γνωριμία,τον γάμο) σας αγαπάμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γράφεις πανέμορφα. Είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο